האתגרים לאדם הדתי בחו"ל



האתגרים לאדם הדתי בחו"ל

 

אין הבדל בין אישה לגבר, שמאלני לימני, ילד למבוגר, חילוני לדתי. כולם אוהבים לטייל בחו"ל, לשבור את השגרה, ליהנות ממראות ונופים חדשים, לחוות תרבויות אחרות ובאופן כללי להגיע ליעדים מרתקים. עם זאת, עבור האדם הדתי, טיול בחו"ל עשוי להיות מעט יותר מאתגר, וזאת כי בעוד שבארץ הוא יודע איזו כשרות לחפש והיכן נמצא בית הכנסת הקרוב, הרי שבחו"ל הכול הופך ליותר מסובך - אפשרי, אך דורש היערכות ומחשבה מקדימה.

 

בעיות נפוצות

 

כאשר אדם דתי מתעורר בארץ, הוא מתפלל ברכות השחר, נוטל ידיים, שותה את הקפה שלו עם החלב שלו ובאופן כללי מתנהל באופן מתורגל, ואף בהתאם ללוחות הזמנים אותם הוא מכיר. עם זאת, כאשר אדם דתי מתעורר בחו"ל, הוא עשוי לתהות מה עליו לעשות אם אין לו מניין עבור התפילה (אם אין מניין ניתן להתפלל ביחידות), האם החלב שמגיע עם הקפה כשר (ייתכן שמדובר בחלב נוכרי) וכדומה. אלו עוד קשיים מצריכים היערכות מקדימה עבור טיול בחו"ל של הציבור הדתי? הכנו לכם רשימה מפורטת:

 

·         כשרות - קשה לדעת אילו מוצרים נחשבים כשרים, ולו ברמת הלחם והחלב. עם זאת, טוב להכיר שארגון צהר הוציא חוברת כשרות אשר מפרסמת אלו לחמים ניתן לאכול במדינות השונות, כאשר יש חוברות נוספות שכוללות מידע יותר נרחב, ואף יש קבוצת ווטסאפ (של צהר) שמאפשרת להציף ברגע האמת שאלות בנושא.

·         מיצוי התפריט - כאשר יושבים בבית קפה בחו"ל, יש לחשוב פעמיים מה מזמינים, וזאת כי לצד העובדה שניתן להזמין אמריקנו וקפוצ'ינו, הרי שאייס קפה, או תה צמחים עשויים להיות בעיתיים.

·         מחסור במסעדות כשרות - קשה למצוא בחו"ל מסעדה כשרה, אם כי מדובר בהזדמנות לבקר בבית חב"ד וליהנות מארוחה חמה ואווירה ייחודית.

·         חוסר גמישות - אדם דתי רגיל להגיע מדי יום לבית הכנסת ואם לא מדי יום, אז בשבתות ובחגים. כאשר עומדים לצאת לטיול בחו"ל יש לוותר על כך, או לחלופין לתכנן היטב את המסלול, באופן שיעצור לצד בתי כנסת.

·         זמני תפילה - לדתיים רבים קשה להבין מהם זמני התפילה הנכונים, ולו כי מדובר באזור זמן אחר.

·         משקל יתר - אנשים שאינם רוצים להתעסק עם אינסוף שאלות לגבי רכישה של מוצרי מזון, בוחרים להביא מהארץ מגוון שימורים. לצד הפתרון הטכני, מדובר בסרבול ובאופציות שעם הזמן נמאס לאכול.

·         שמירת שבת - דתיים אינם יכולים להשתמש באמצעי תחבורה בשבת, ועל כן זקוקים לתכנן מראש את מהלך היום. הפתרון הוא לבחור במיקום מרכזי, ממנו ניתן לצאת בקלות למסלולים רגליים - הן על מנת לשמור על יום השבת והן על מנת לנצל כראוי יום נוסף מהחופשה.

·         חוסר מניין - אומנם ציינו שניתן להתפלל ביחידות כאשר אין מניין, אך לא כולם מתחברים לכך.

·         מחיר - אם בוחרים לצאת לטיול מאורגן עבור דתיים, יש לשלם אקסטרה עבור טבח פרטי. נוח מאוד, אך עשוי להוות פתרון יקר. 

·         תפילה - רבים שמבקשים להתפלל בחו"ל ואין בית כנסת בקרבתם, מתקשים לדעת מהו כיוון התפילה. הפתרון המתבקש הוא לפתוח מפה ולבחון היכן נמצאת עיר הקודש ירושלים.

·         צניעות - רבים מהציבור הדתי ימנעו מאטרקציות המוניות, ויעדיפו מסלולי טבע. כמו כן, גם מלון שיש בו בריכה עשוי להוות בעיה, ולו כי אורחי המלון נעים במרחב הציבורי עם בגד ים ומגבת – מראות שדתיים רבים מבקשים להימנע מהם.

·         טכנולוגיה בשבת - עבור דתיים רבים לינה במלון רגיל בשבת עלולה להוות בעיה, ולו כי הדלת נפתחת רק באופן טכנולוגי, האור במסדרון נפתח באמצעות חיישן תנועה, אין פלטת שבת, אין מיחם וכדומה.

 

חסרון לצד יתרון

 

לסיכום נציין שלא חסרים אתגרים עבור הציבור הדתי שמבקש לתור בעולם, אך כל עוד יש רצון גם יש פתרונות, ואף ניתן לראות בקושי הגדול יתרון גדול – הקושי מעצים את העובדה שיש לנו מדינה שבה הכול יותר פשוט, לפחות במובן הזה. צאו, תראו עולם, תתמודדו ותיהנו!

 

 



2all - Web Design