ענף האופניים החשמליים הוא מהטרנדים הירוקים הצומחים בנוף התחבורה בישראל. אנו פוגשים אותם כמעט בכל רמזור, ורשויות מקומיות מרחיבות באופן קבוע את שבילי האופניים הייעודיים שבשטחן. ההבנה שמדובר בכלי המציע פתרון תחבורתי מצוין, הולכת ונטמעת עמוק בשטח.
בצלאל סמוטריץ', כאשר כיהן בתור שר התחבורה לאחרונה, קבע – בצדק – כי המדינה צריכה לעודד אופניים חשמליים ולהשקיע יותר בחינוך ותשתיות ופחות באכיפה וקנסות. כדבריו, "הסוסים (האופניים החשמליים) ברחו מהאורווה, וטוב שכך".
אך האם אופניים חשמליים יכולים להביא גם בשורה לענף התיירות? תיירנים רבים סבורים שהתשובה חיובית. כבר היום ישנם עסקי תיירות שמציעים טיולי אופניים שכוללים רכיבה על אופניים חשמליים, והציבור נענה בהמוניו. בכתבה הקצרה הבאה נבחן מדוע הכיוון חיובי וניתן כמה טיפים לתיירן שמעוניין להשתלב בטרנד. הכתבה הינה באדיבות אתר "הרוכב החשמלי" המפעיל מרכז מידע יחיד מסוגו בישראל לתחום האופניים הממונעים. האתר מסייע לעשות אלפי רוכבים חשמליים בשנה ובמרכזו מוקד ייעוץ שמספק מענה לכל דורש (ללא עלות). זאת, תוך קיום שיתופי פעולה הדוקים ואפקטיביים עם יבואני אופניים חשמליים וחנויות אופניים ברחבי הארץ.
אופניים חשמליים – אטרקציה לכל המשפחה
אופניים חשמליים הם אופניים רגילים שהותקנה עליהם מערכת חשמלית. המערכת כוללת ארבעה רכיבים מרכזיים שהינם מנוע, בקר, סוללה ומצערת. הטכנולוגיה מאפשרת להפוך את האופניים לכלי שמסוגל להגיע בקלות למהירות של 25 קמ"ש מבלי לדרוש כל מאמץ מהרוכב. כך, גם רוכבים חסרי ניסיון או שאינם בכושר ספורטיבי יכולים ליהנות מרכיבה בשטחים גדולים.
טיולי אופניים חשמליים מעניקים אפוא למטיילים את האופציה לצאת לשטח וליהנות מנופים רבים בזמן קצר. הרכיבה איננה כרוכה במאמץ כלל ועל כן האטרקציה הזו הופכת בקלות לפעילות משפחתית.
הרכיבה על אופניים חשמליים לא דורשת רישיון נהיגה ומותרת מגיל 16 ומעלה (כפוף למבחן תיאוריה). ניתן להלביש על האופניים כיסאות שיכולים לשאת בקלות ילדים עד גיל 8 במושבים תקניים ובבטיחות מלאה.
אופניים חשמליים, בניגוד לאופניים רגילים, מתאימים בעיקר לרכיבה בשבילים מסודרים או באזורים נוחים. לא מדובר בכלי רכב שזהה ביכולותיו לאופני שטח או אופני הרים. מצד שני, הם מסוגלים בהחלט להתמודד עם דרכי עפר או שבילים משובשים. מתאימים נהדר גם למרחב הכפרי או לחיק הטבע.
איך אפשר לשלב אופניים חשמליים בעסקי התיירות בישראל?
אופניים חשמליים עשויים להשתלב בעסקי התיירות בישראל בכמה אופנים. באופן בסיסי - בטיולי אופניים חשמליים. כל צימר/מלון/עסק-תיירותי, בצפון או בדרום (או בכל מקום בארץ), יכול לרכוש בעלות לא גדולה כמה זוגות של אופניים חשמליים (המחירים נעים בין 3,000 ל-9,000 שקלים לזוג אופניים). לאחר מכן יש להכין מפות אופציונליות למסלולים באזור, מתובלים בנקודות עצירה מדליקות (במיוחד כאלה "שרק המקומיים מכירים"), והרי לפניכם אטרקציה נהדרת לאורחים.
עלות האופניים החשמליים היא חד-פעמית, והרווח כולו של האורחים (ושלכם). תחזוקת אופניים חשמליים לא עולה יותר מכמה מאות שקלים בשנה. האופניים אינם חייבים בביטוח חובה (כמו רכב או אופנוע), תיקוניהם זולים ורובם מאד אמינים. במיוחד אם אתם הולכים על דגמים איכותיים.
אופציה נוספת היא לקנות כמה זוגות אופניים חשמליים ולהציע אותם לשימוש חופשי או בתשלום לאורחים. למשל, אם אתם מפעילים מלון בראש פינה עתירת העליות והמורדות, האורחים שלכם בהחלט ישמחו שיש לרשותם אופניים חשמליים להתניידות קלה בעיירה הציורית. הדברים נכונים גם למקומות אחרים כמו אילת, תל אביב, ירושלים וכו'.
אופניים חשמליים יכולים גם לשמש את הצוות שלכם להגעה מהירה בשטחי המלון. במיוחד אם מדובר על מלון המשתרע על שטחים גדולים (כמו מלונות המציעים אירוח מבוסס סוויטות). בעניין זה חשוב להכיר גם דגמים מיוחדים לעובדים כמו תלת אופן חשמלי, אופניים חשמליים עם עגלה וכדומה.